top of page

21 Harry Potter-gaver (2023)

Updated: Feb 21

Artikkelen inneholder affiliatelinker til Ark og Norli.


Skal du kjøpe julegave til en Harry Potter-fan, og trenger noen tips? Her finner du de beste gavene til både store og små fans, fra norske nettbutikker.


Harry Potter er bok- og filmserien som tok verden med storm, og har en helt spesiell plass i manges hjerter.


Noen har kanskje bare sett filmene, mens andre har lest hver eneste bok og sett filmene flere ganger. Uansett hva slags Harry Potter-fan du kjenner, har vi gavetips til deg!Jente holder Harry Potter bokHarry Potter-julegaver


Spill og moro

Det finnes Harry Potter-utgaver av mange kjente og kjære spill. Hva med å gi bort en magisk versjon av Yatzy eller en klassisk kortstokk til jul? Du får også tak i Quiz med spørsmål fra Harry Potters verden, eller puslespill for både store og små.


Har du hørt om Sequence? Dette er et spill som finnes i mange forskjellige varianter, og Harry Potter-utgaven er midt i blinken for fans.


Sequence er en kombinasjon av et brettspill og et kortspill, og kan spilles med 2-12 spillere. Det er altså et veldig allsidig spill som kan passe de fleste anledninger. Spillet passer fra 7 år og oppover.


Tror du at puslespill passer bedre til den du vil kjøpe gave til? Vi foreslår dette puslespillet med 200 brikker til barn, og dette med 1000 brikker til voksne. Sistnevnte gir nok de fleste noe å bryne seg på!Harry Potter gaver – bøker


Bøker

Bøker fra og om Harry Potter-universet


  • Quidditch, eller rumpeldunk som det heter på norsk, er trollmannsverdenens store sport. I denne illustrerte utgaven av Quidditch Through the Ages kan man lære alt om sportens historie, regler og regelbrudd.  • I Scott Campbells Exploring Diagon Alley får man en detaljert guidet tur gjennom Diagonallmenningens mange gater og spennende butikker. Boken er fargerikt illustrustrert.  • Boken Harry Potter - Christmas at Hogwarts er en kjempefin utgivelse som samler juleminner og koselige scener fra de åtte Harry Potter-filmene i en scrapbook-lignende bok. Perfekt julegave til en stor fan!  • Kjenner du noen du tror kunne tenkt seg å holde en Harry Potter-inspirert fest? Da er Harry Potter Festivities and Feasts den perfekte boken, som gir tips til hvordan man kan stelle i stand tidenes temafest!


Andre bøker av J.K Rowling


Harry Potter-forfatter J.K Rowling har også skrevet andre bøker. Den siste som kom ut heter Julegrisen, og er en barnebok for barn mellom 8-12 år, men det er sikkert mange voksne Harry Potter-fans som kunne tenke seg å lese denne!


Hun har også skrevet Den tomme stolen (The Casual Vacancy), og de kritikerroste krimbøkene Når gjøken galer (The Cuckoo's Calling) og Silkeormen (The Silkworm) under pseudonymet Robert Galbraith.
Harry Potter gave


Håndarbeid og baking

Kjenner du en fan som også liker å strikke? Da kan disse strikkesettene være den perfekte gaven. Her finner du sett som gir deg oppskrift og alt du trenger for å strikke et Smygaard eller Håsblås-skjerf, eller vanter og sokker i fargene til Griffing!Til en som liker hekling er denne boken full av hekleoppskrifter på alt fra putetrekk, husnisser og lappetepper – inspirert av ting fra filmene. Er den du kjenner mer interessert i strikking, er dette den offisielle Harry Potter-strikkeboka. Her finner du 25 autentiske strikkeoppskrifter inspirert av filmene.Til en bakeglad Harry Potter-fan kan du kjøpe denne bakeboken av Joanna Farrow. Boken er inspirert av filmen og byr på oppskrifter og eksempler på hvordan du kan lage alt fra kjeks pyntet som Luna Lunekjærs ikoniske briller, eller hva med å ta pepperkakehus til neste nivå ved å lage selveste Galtvort?Harry Potter gaver


Tegning og maling

For cirka ti år siden ble fargelegging for voksne veldig populært. Hobbyen forbindes gjerne med avslappning eller stressmestring, og kan derfor være en fin gave for både voksne og barn.


I dette fargeleggingsheftet kan man fargelegge kjente skapninger fra filmene, som Cornwall-feer, drager og den trehodede monster-hunden som Gygrid ga det (kanskje ikke så passende) navnet Nussi.Boken Harry Potter Watercolour Magic har undertittelen "32 step-by-step enchanting projects for painters of all skill levels", så denne passer til både de som knapt har rørt en pensel og dem som har malt lenge.


Ved hjelp av denne boken kan man bringe favorittscenene fra filmen til live med vannmaling, ved hjelp av steg-for-steg-oppskrifter. Dette må jo være en perfekt julegave til alle som maler eller har lyst til å lære seg å male!Til en som liker å skrive eller tegne, kan notatbøker med Harry Potter-symbolene være midt i blinken. Du kan også kjøpe tegnesaker som blyanter, linjaler, blyantspisser og viskelær! Hvis dette høres interessant ut, klikker du her for å se nærmere på tegnesaker og lignende ting.Det var alle gavetipsene vi hadde til deg som ser etter Harry Potter-gaver.


Sjekk også gjerne ut artikkelen 10 gavetips til en som elsker å lese, hvis den du kjenner er en lesehest. Og husk at her på Gavetips.net finner du også mange andre artikler :)111 views

Recent Posts

See All
bottom of page