Gaver: Slik er du alltid forberedt

Updated: Apr 8

Hadde det ikke vært kjekt å være forberedt om du plutselig blir invitert bort, eller kommer på at en du kjenner har bursdag i morgen? Med noen enkle grep kan du være det!

Bilde av et magasin laget av papir med pent design. Bladet stikker ut av en skuff.


Forberedt, rett og slett!

Det finnes en enkelt måte å alltid være helt eller delvis forberedt, hvis du plutselig trenger en gave. Ha en gaveskuff! Eller et skap, en hylle eller en boks – velg det som passer best for deg. Når du kommer over noe fint på tilbud, kjøper litt ekstra slik at du kan ha litt på lur. For at dette skal bli en suksess lønner det seg å bare kjøpe ting som passer til de fleste: servietter, te, pene kopper, kubbelys, duftpinner, smakstilsatte oljer, te og kaffe. Slike produkter fungerer svært godt som vertinnegave, for eksempel. Eller hva med kosmetikk som håndkrem, neglelakk og lipgloss i lyse, nøytrale farger? Kanskje en håndsåpe i lekker innpakning? Andre ting kan være bøker som du tror at flere du kjenner vil like. Har du barn kan du også kjøpe leker, hobbysaker og barnebøker hvis du kommer over et godt tilbud.



Tips: Ikke oppbevar parfymerte varer som duftlys, duftpinner eller såpestykker sammen med spiselige ting. Vi har dessverre erfart at lukten kan smitte over. Sjokolade som smaker lavendel er ikke ideelt. Husk også å sjekke at spiselige varer har lang holdbarhetstid, slik at de ikke går ut på dato før du får gitt dem bort. Dette gjelder særlig oljer. Det tar gjerne lang tid å bruke opp en flaske, og oljer kan harskne når de går ut på dato.


Bilde av en pappeske med mønster, full av hamptråd og andre typer gavebånd.


Innpakning

Det kan være smart å ha noen små kort, gavebånd, litt gavepapir og gaveposer på lur. Husk at både gavepapir og gaveposer kan brukes om igjen dersom det ser pent ut. Små skjønnhetsfeil kan dekkes med å tegne noe over, for eksempel et hjerte. Du kan sette på et klistremerke, lime på et glansbilde eller rett og slett lage en dobbelsidig teipbit og teipe kortet ditt over rifter eller merker. Tar du vare på gavepapir fra gaver andre gir deg, sparer du både lommeboken din og miljøet for unødvendig belastning.



Skal du først kjøpe gavepapir og vil gjøre det mest mulig miljøvennlig, kjøp gråpapir. Dette blir kjempefint med hamptråd rundt. Stikk en blomst, løv eller en kongle inn under tråden, så har du en gave som ser veldig fin ut. Et annet alternativ er å bruke et sløyfebånd du har i skuffen hjemme.



Spar tid

Å være litt forberedt på gavefronten sparer deg for tid når du plutselig blir invitert til noen på en fest eller en middag. Kanskje barnet ditt plutselig skal i en bursdag, eller du får en uventet utgift som gjør det litt slunkent i lommeboken rett før jul. Da har du noen ting som du kan kombinere og sette sammen til flotte gaver, uten at du trenger å dra til kjøpesenteret.


20 views

Recent Posts

See All