top of page

11 Gaver til en som liker å lage mat (2023)

Updated: Dec 11, 2023

Inneholder annonselenker til Kitchn, Christiania Glassmagasin og Norli.Hva kjøper man egentlig i gave til en som liker å lage mat? Kanskje en som til og med elsker det? Siden vi er kjøkkenentusiaster selv, synes vi ikke det er særlig vanskelig å finne på noe.


Her får du elleve gavetips i tre forskjellige priskategorier, slik at du kan finne noe uansett hvor mye du planlegger å handle for.
Husk at man gjerne kan spleise med andre venner eller familiemedlemmer på en dyrere gave. Mange synes det er vanskelig å kjøpe presanger, og derfor er det flere som vil sette pris på at du tar deg av handlingen, og at de bare vippser deg sin del av beløpet.


La oss sette i gang! Her er elleve forslag til gave til en som liker å lage mat.Gavetips til kjøkkenentusiasten til 200–500 kroner


Microplane zester

Et rivjern høres kanskje ut som en kjedelig gave, men dette er kanskje det beste som finnes på markedet. Dessuten kan man holde den i hånden og raspe ting over gryta.


Disse rivjernene fra Microplane er superskarpe og har et godt håndtak å holde i, og en stor fordel er at formen gjør det enkelt å raspe direkte over maten.


Dette er en stor favoritt blant stjernekokker som Nigella Lawson og Jamie Oliver, og en tidløs klassiker. Den gjør riving og "zesting" av ting som hvitløk, ingefær, lime, små ostebiter, sjokolade og appelsin lett som en lek!


Bakeboller av stål

Noe som er veldig kjekt å ha på kjøkkenet er bakeboller av (gjerne rustfritt) stål, noe som finnes i mange forskjellige størrelser og prisklasser. Disse bakebollene er lette og varer i mange år.


I motsetning til glass og porselen kan de hverken knuse eller skalle av. Og i motsetning til plast som kan bli ripete og slippe ut skadelige kjemikalier med tiden, er stål et mye tryggere og mer bærekraftig valg. Hvis ikke bakeboller føles aktuelt, finner du masse annet kjøkkenutstyr av rustfritt stål her, som garantert er en flott gave.


gavetips kokebok en som liker å lage mat

Bakekurs med Ida Gran Jansen

Ida Gran Jansen er kokebokforfatter, en av Norges fremste matinfluensere og tidligere vinner av TV-programmet "Hele Norge baker". I dette nettkurset lærer hun bort hvordan man blir en mesterbaker hjemme! Perfekt for alle som liker å bake, eller skulle ønske at de kunne det. Du kan kjøpe et digitalt gavekort! Klikk her for å lese mer


Kokebøker

Kokebøker slår aldri feil. Her finner du et stort utvalg innen alle slags sjangere. Hvis du ser etter en grønn kokebok kan du også sjekke ut innlegget vårt 12 grønne kokebøker, hvor du finner en kokebok til både veganere og vegetarianere.


Knivsett

Hva er vel mer irriterende for en som liker å lage mat enn dårlige kniver? Kniver er alfa og omega når det kommer til å lage mat. Når det er lekende lett å forberede ingrediensene, er mye av jobben gjort.


Vi anbefaler dette knivsettet med fem kjøkkenkniver i stål. Siden knivskaftene også er av stål kan de vaskes i vaskemaskinen, uten at man trenger å bekymre seg for at håndtaket blir ødelagt eller slitt over tid.Spiralizer

En spiralizer brukes til å lage spaghettilignende remser av grønnsaker som squash, agurk og gulrot. Perfekt til wok og salater, særlig for den som liker å gi maten det lille ekstra rent visuelt. Kanskje kan formen også friste små barn til å spise mer grønnsaker.


Flere gaver under 500 til en som elsker å lage mat

Vil du se etter flere gaver i denne prisklassen? Christiania Glassmagasin har en egen kategori som heter "gaver under 500 kroner", hvor du finner masse kjøkkenutstyr.Gave til en som elsker å lage mat til 500-1500 kronerPastamaskin

Kjenner du en hjemmekokk som er veldig glad i pasta og det italienske kjøkken? Kjøp en pastamaskin (men selv om det heter maskin brukes de ved å bruke en sveiv).


Her finner du et stort utvalg i ulike prisklasser, men de fleste ligger på rundt en tusenlapp. Vi elsker spesielt variantene i stål, som vil se stilige ut på kjøkkenbenken. Du finner også ulike former til ravioli og verktøy som brukes til å forme og pynte ulike typer pasta.julegave en som liker å lage mat


Japansk kokkekniv

En genuin kjøkkenentusiast vil sette stor pris på en ekte japansk kokkekniv – det er vi helt sikre på. Disse ligger på alt fra 500–3000 (!) kroner stykket, og utvalget er kjempestort.


For oss som ikke er lidenskapelig opptatt av matlaging kan kanskje tanken på å "bare" få én kniv virke litt kjedelig, men for en feinschmecker er disse japanske knivene noe som virkelig vil bli satt pris på.Belgisk vaffeljern

Få ting smaker bedre enn en fersk belgisk vaffel med Nutella, frukt eller vaniljeis. Det er ikke bare formen på det belgiske vaffeljernet som er forskjellen fra vanlig vaffel, røra er også mye tykkere.


Perfekt gave til en som liker søtsaker!

Gavetips til hjemmekokken til 1500-3000 kroner


Airfryer

Airfryere blir stadig mer populært, og merket som heter Cosori er en stor favoritt. I en airfryer kan du lage det meste av middagsmat du ville brukt ovnen til, men den bruker langt mindre strøm. Airfryeren kan brukes til alt: Du kan selvfølgelig lage pommes frites, men du kan også steke kjøtt, bake, og til og med lage hardkokte egg uten vann! Airfryerne finnes i mange forskjellige modeller og prisklasser.Morter

Mortere er en flott gave til en som elsker å lage mat. Disse kan brukes til å knuse alt fra hel kardemomme og sechanpepper til peanøtter. Mortere kommer selvfølgelig i mange forskjellige prisklasser, men favoritten vår fra Design House ser helt unik ut, og er virkelig et smykke på kjøkkenbenken. Dermed bikker prisen 1500.Le Creuset-gryte

Støpejernsgrytene fra Le Creuset er emaljerte gryter som er perfekte å lage alle slags gryteretter i: Alt fra finnebiff og curryretter til pastasaus og supper. Dette er en tidløs gave som mottakeren kan ha i mange tiår fremover – her snakker vi nemlig god kvalitet! Grytene finnes i mange lekre farger, men er du usikker på fargevalget anbefaler vi å gå for en sort eller en kremhvit farge.


gave-til-en-som-liker-a-lage-mat-le-creuset-gryte

Psst: Er den du skal kjøpe gave til tilfeldigvis veganer? Da bør du sjekke ut dette innlegget, hvor du finner masse tips til hva du kan kjøpe til veganere.


Alle bilder er hentet fra Unsplash og Pexels. Brukt med CC-lisens.

717 views

Recent Posts

See All

Kommentarer


bottom of page