top of page

10 gavetips til en som elsker å skrive (2023)

Updated: Dec 11, 2023

Innlegget inneholder affiliatelenker til Norli, Fabel, Fraxx og Nextory.

Øvrige lenker i innlegget er ikke affiliatelenker.


Uansett om den du kjenner er en journalistspire eller forfatterspire, elsker å skrive skjønnlitteratur eller sakprosa, finner du passende gaveideer i denne artikkelen.


person som elsker å skrive


Er du på jakt etter gavetips til en som liker å skrive? Da har vi mange forslag til deg!


Vi i gavetips.net er skriveglade lesehester selv, så alt som har med litteratur og skriving å gjøre føler vi at vi har peiling på. Uansett om du skal kjøpe julegave, bursdagsgave eller noe til en annen anledning, har vi masse gaveideer til den som elsker å skrive.


Vi anbefaler nesten utelukkende produkter vi har erfaring med og elsker. De få gangene dette ikke er tilfellet, opplyser vi om dette (slik som i punkt nr. 8).


Hva liker den skriveglade å skrive?


Skriver de dikt, skjønnlitteratur, eventyr eller sakprosa? Drømmer han eller hun om å bli journalist eller forfatter? Dette bør du ha i bakhodet når du skal kjøpe en gave.


1. Nettkurs


Det finnes masse interessante nettkurs der ute for de som vil bli flinkere til å skrive, utvikle skrivestemmen sin eller jobbe mot et mål om å bli journalist eller forfatter. Ingen av disse kursene foregår live, slik at den som får gaven kan ta kurs akkurat når det passer dem.


Skrivekurs med Unni Lindell

Visste du at det finnes et nettbasert skrivekurs med hele norges krimdronning, Unni Lindell? I dette kurset kan forfatterspiren lære om hvordan man bygger en historie som fanger leseren, hva Unni mener skal til for å skrive et mesterverk, hvordan man får den rette innstillingen til å fullføre fortellingen din, og mye mer! Du kan kjøpe et digitalt gavekort eller få et gavekort tilsendt i posten.


Masterclass

Kjøper du tilgang til Masterclass får du tilgang til Masterclass’ 150 kurs for rett under 2000 kroner i året. Det unike med Masterclass er at de byr på kurs med svært kjente og vellykkede mennesker. Innenfor litteraturens verden finner vi blant annet: R.L Stine, Neil Gaiman, Margaret Atwood, Dan Brown og Joyce Carol Oats.


Du finner også et kurs ledet av Shonda Rhimes, serieskaperen og manusforfatteren bak suksesser som Grey’s Anatomy, Inventing Anna, How to get away with Murder og Bridgerton. For dem som liker å skrive essays og annen sakprosa er kurset til den amerikanske komikeren og forfatteren David Sedaris perfekt. Han er ikke så kjent i Norge, men har gitt ut mange svært underholdende essaysamlinger, blant annet Me Talk Pretty One Day. Det kjente magasinet The New Yorker har publisert over 40 av essayene hans.


Gave + Kvinne som skriver


2. Bøker om å skrive

Vi har lest alle disse bøkene og anbefaler dem på det varmeste!


On Writing av Stephen King

Bird by Bird av Anne Lamott

Writing Down the Bones av Natalie Goldberg

Om å skrive av Hans Olav Brenner3. Notatbøker

Moleskine er merket som står bak notatbokklassikeren på markedet. Disse notatbøkene har et tidløst, lekkert og enkelt design. Dessuten finnes de i mange flotte farger.


Kjøp en med linjerte eller blanke ark. Det kan være kjekt med to størrelser: en litt større en til bruk hjemme, og en mindre som passer i vesken eller lommen.


Et annet merke som heter Paperblanks bør du også sjekke ut. De produserer vanvittig nydelige notatbøker med et design som gir en eksklusiv følelse. Her er det gull, skimrende overflater og mønstere inspirert av østen.


Psst: Er den du kjenner er glad i notatbøker og planlegging? Sjekk også ut innlegget 10 gavetips til en som liker Bullet Journaling (åpner i ny fane).4. Abonnement på en lydboktjeneste/e-boktjeneste

Det finnes mange lydbokapper der ute, men her i Norge synes vi det er Nextory og Fabel som har det beste utvalget av norske lydbøker.5. Scrabble

Gode, gamle Scrabble er et ordspill som den som liker å skrive kan ha masse glede av. Scrabble kan spilles med 2-4 spillere.6. Kjøleskapspoesi

Kjøleskapspoesi er et sett magneter med hundrevis av ord. Dette er en artig måte å få i gang kreativiteten, lage små dikt og leke seg med språket. Her er forbeholdet at den du kjenner har et kjøleskap med magnetisk dør, da. Noen moderne kjøleskap som er integrert i kjøkkeninnredningen har jo for eksempel tredør.7. Abonnement på et kvalitetsblad

Er den du kjenner en journalistspire, eller en som foretrekker å skrive sakprosa fremfor fiksjon? Da anbefaler vi Aftenposten Innsikt og det folkefinansierte kvinnemagasinet Altså (bladet er helt uten reklame). Begge disse bladene byr på spennende reportasjer, god journalistikk og velskrevne artikler.8. Hodetelefoner med støydemping

Å ha mulighet til å stenge alle lyder ute og bare høre på behagelig musikk eller naturlyder som regn og torden på Spotify, er helt fantastisk når man skriver. Særlig hvis man bor med andre.


Hodetelefonene Bose QuietComfort 45 vant Tek.nos test i mars 2022. Sony WH-1000XM4 kom på andreplass. Vi opplyser om at vi ikke har prøvd disse hodetelefonene selv.9. Skjønnlitteratur og fagbøker

En bok innenfor sjangeren vedkommende liker å skrive i er alltid et godt tips. Har man lyst til å utvikle seg som skribent må man lese masse! Både Norli.no gjør det enkelt å lete etter bøker basert på sjanger.10. Fyllepenn

For dem som liker å skrive for hånd kan en vakker fyllepenn være en fin gave. Disse finnes i mange forskjellige prisklasser og kan både se og føles veldig eksklusive. Kanskje du til og med kan ordne en gravering med navnet deres? Nettbutikken Penstore.no tilbyr nettopp dette.Vi håper at du fant noen gode gavetips til den som elsker å skrive. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du lurer på noe, eller har noen gode tips. Psst: Kanskje den som liker å skrive også liker å lese? Ta en titt på innlegget 9 gavetips til en som elsker å lese.148 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page